torsdag, april 22, 2010

Allt om Linux, Linuxguiden, Linuxnyheter

Denna har haft många namn, först hette sidan Allt Om Linux.tk, sedan döptes den till Linuxguiden och numera heter den Linuxnyheter.

På denna sida finns nyheter, men här riktar vi inte in oss på en särskild distribution utan mer på Linux i allmänhet. För nybörjaren finns ett par intressanta artiklar om hur du väljer en distribution och hur denna sedan installeras. Är du riktigt ny kan du även läsa vad Linux är för något.

På Linuxnyheter hittar du guider, installationsguider, tips och tricks, distributioner, forum och allt annat som tillhör Linux! Sidan är en blogg, som gör att till och med du kan vara med och kommentera innehållet på sidan och därmed påverka.

Sidan har funnits sedan sommaren 2003 och har bland annat varit med som länktips i Datormagazin och recenserad av tidningen PC För Alla. Sidan har tidigare hetat Allt Om Linux.tk, Linuxguiden, men numera heter den Linuxnyheter. Målet för sidan är att den ska vara en bred sida som innehåller allt om Linux och att du ska bli medveten om att det finns alternativ till Microsoft och Windows.

Välkommen till Linuxvärlden!

Med i tidningar
PC För Alla
I nummer 11, Dec 2004/Januari 2005 nämner tidningen PC för Alla sidan. De börjar recensionen med "Pingvinens operativsystem" och det lär stämma. Men det mesta i recensionen är positivt och de skriver så här om sidan:

"Ett namn som Allt Om Linux skapar förväntningar. Men faktum är att sidan med samma namn klarar dem". Citat ur PC för Alla nummer 11, Dec 2004/Januari 2005. Recensionen avslutas med "Kör hårt" vilket vi såklart tänker göra!

Datormagazin
Nummer 8 av tidningen Datormagazin finns Linuxguiden med som länktips på sidan 96. Tidningen skriver bland annat: "För nybörjaren finns även ett par intressanta artiklar om hur man väljer distribution och hur denna sedan installeras."

Inga kommentarer: