onsdag, december 20, 2006

Mandriva Linux

Rekommenderas för: Nybörjare

Mandriva Linux är en Linuxdistribution, hette tidigare Mandrake Linux eller Mandrakelinux. Den första versionen var baserad på Red Hat Linux och KDE. Men har sedan dess har distributionen skilts från Red Hat mer och mer. Numera har Mandriva vertyg som är lätt använda och lätta att ställa in systemet med. Mandriva Linux använder KDE eller GNOME som standard skrivbordsmiljö.

De största fördelarna med Mandriva är att det har stöd för över 70 språk, däribland svenska. Det är lätt att installera och administrera och det följer med nästan all mjukvara du behöver.

Läs också var man kan ladda ner Mandriva (finns även Torrents på http://www.mandriva.com/en/download/free) eller installera det.

Paketsystem: RPM

http://www.mandrivalinux.com

1 kommentar:

Anonym sa...

Finns det inget mer positivt att säga om Mandriva än att det har stöd för många språk, något som de flesta stora distributioner har?

Vad jag kommer ihåg från min korta session med Mandriva för nåt år sen eller två var mest att versionerna av programmen var gamla och ville man ha fräscha versioner kostade det pengar, annars var det väl inget speciellt med distributionen.

Skulle gärna vilja höra om det utmärker sig på nåt mer sätt?