fredag, augusti 06, 2010

Bill Gates på bilmässa

Bill Gates var på en bilmässa för att titta på en ny bil. Han tyckte de nya prylarna var mycket imponerande men var ändå inte riktigt nöjd. Bill bestämde sig för att gå upp på scenen för att predika lite.

När han väl kommit upp på scenen kände bilhandlaren igen honom direkt och skakade hand med Bill och var allmänt trevlig. Bill ställde sig framför micken och sa till publiken "Om bilindustrin hade utvecklats som datorindustrin skulle en bil kunna köra 100 mil på 1 liter bensin och köra med ljusets hastighet"

Bilhandlaren blev lite sur på Bill som skröt så mycket om sina datorer så han beslöt sig för att argumentera lite mot Bill.

Han tog micken och svarade "Om bilindustrin hade utvecklats som dataindustrin skulle alla bilar helt plötsligt dö, mitt ute på motorvägen, utan någon som helst anledning. Detta problem löste man genom att starta om bilen och sedan köra vidare som om inget hade hänt. Och om man någon gång målade om pilarna och strecken på vägen, skulle alla i hela världen bli tvungna att byta bil".

Inga kommentarer: